Warmte Powerman: Steven Heshusius (Dutch New Energy Research)

22.12.2021 Jan de Wit

Warmte Powerman: Steven Heshusius (Dutch New Energy Research)

Naast hoofdonderzoeker van Dutch New Energy Research is Steven Heshusius ook fervent wielrenner. Wat heet, naast het bestuderen van warmtenetten en warmtepompen, maakt hij zelfs kans op de publieksprijs Fietser van het Jaar van Bicycling. Stem jij deze gemotiveerde onderzoeker naar de winst? Een stem op Heshusius is daarmee ook een stem voor de warmtesector.

Bicycling noemt Heshusius met recht een “gedreven persoon in de goede zin van het woord”. Vrijwilliger en bestuurslid bij wielervereniging Alcmaria Victrix (Alkmaar zegeviert), gepromoveerd in de medische biologie, hoofdonderzoeker bij Dutch New Energy Research en zelf fanatiek tijdrijder.

Zo traint hij “regelmatig tien uur per week” voor het Nederlands kampioenschap Masters 30+. “Ik denk dat ik een goede kans heb op een top 3-finish. Een voordeel hiervan is dat ik ook voor langere ritten de auto kan laten staan.”

Maar het blijft niet alleen bij naar het werk fietsen. “Samen met mijn vriendin ben ik op de fiets naar Italië op vakantie gegaan en dat heeft dan ook weer een positieve uitwerking op het klimaat.”

Iets waar Heshusius zeer bewust mee omgaat. “Ik ben me altijd al erg bewust geweest van onze impact op de aarde. Daarom koop ik niet veel, vlieg ik niet, heb ik geen auto, eet vegetarisch en heb ik ons huis zo goed mogelijk geïsoleerd."

Of zoals Bicycling het verwoord: “Een inspirator die heel veel mensen op de fiets zet.” Kan deze racende verduurzamer op jouw stem rekenen? Stemmen voor de Fietser van het Jaar kan heel eenvoudig via deze link.