We moeten de deur dichthouden

14.06.2022 | Column Sven Asijee

We moeten de deur dichthouden

Krapte op de arbeidsmarkt is een onderwerp dat we elke keer terug zien in de media. Inmiddels zien we dat er te veel vacatures zijn voor te weinig mensen. En dat merken we ook in de techniek. Met de grote uitdagingen die er liggen op het gebied van klimaat en energie, zijn vakmensen meer dan nodig. 

Maar het klinkt zo vertrouwd want dat signaal is niet nieuw. Integendeel. De afgelopen jaren is de roep om vakmensen een terugkomend signaal. En we zien overal oplossingen en drempels. In het onderwijs, bij de ouders, in de beeldvorming, et cetera. Maar durven we onszelf ook kritisch te bevragen? Durven we in de spiegel te kijken? Waar en wanneer zijn wij aan zet? Durven we over onze eigen schaduw heen te stappen?

De achterdeur staat nog steeds te ver open
Een trend is in ieder geval dat veel vakmensen die de weg naar de technische installatiebranche eerder hadden gevonden weer vertrekken. De achterdeur staat nog steeds te ver open en we weten mensen vaak nog onvoldoende vast te houden. We weten niet altijd te boeien en te binden. Deze generatie van nieuwe vakmensen zoeken ook andere zaken. Een betere balans tussen werk en privé, mogelijkheden om te kunnen groeien en te ontwikkelen, onderdeel zijn van een brede maatschappelijke transitie waar we als sector aan bijdragen en maatschappelijke impact maken.

En dat is meer dan werken! Het vraagt iets van werkgevers. Meer eigen regie bij de vakmens, vertrouwen en goede arbeidsvoorwaarden waardoor part time werken mogelijk is. Maar ook om meer aandacht voor ontwikkeling als mens en vakmens. En de deuren openen voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Hoe kunnen we mensen met een chronische ziekte aan het werk houden en hoe dragen we bij aan inclusiviteit? Een aantrekkelijke werkgever zijn, sluit de deur aan de achterzijde.

In paniek schieten heeft geen zin
Is er dan niets aan de hand? Natuurlijk wel. Er zijn serieuze problemen op plekken als het onderwijs, de zorg en de vele technici die nodig zullen zijn voor de energietransitie. Maar in paniek schieten of wijzen naar de overheid heeft geen zin. Het oplossen vereist een beter doordacht plan dan alles toeschrijven aan krapte. Binnen de bedrijven, binnen de sectoren, in het beleid.

Een krappe arbeidsmarkt geeft misschien juist reden tot vrolijkheid. Misschien geeft het ons de spiegel die we nodig hebben de vraag te beantwoorden: wat kan ik doen als bedrijf of opleiding om vakmensen te boeien en binden? Dat is toch een glimlach waard.

Sven AsijeeWij Techniekinstallateur van de toekomstpersoneelstekorttechniekarbeidsmarktontwikkelingvakmensen

Bedrijvenregister

Agenda

Webinar: Uptempo! Lunchwebinar Innovatieve warmtenetten haalbaarder en betaalbaarder

5 december 2022
Online

Topsector Energie

Lees verder

Event: Kom naar het Warmte Congrestival op 8 december!

Logo Stichting Warmtenetwerk
8 december 2022
Van 09.00 tot 18.00 uur
Hart van Holland,

Stichting Warmtenetwerk

Lees verder

Event: Kick-off event: Human Capital Agenda Energietransitie

9 december 2022
De Zalen van Zeven

Topsector Energie

Lees verder

Webinar: Webinar Warmte in Wijken: Inspirerende innovaties & trends voor warmtenetten

12 december 2022
15:00-16:30
Online

Topsector Energie

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu