Bitcoins mijnen met geothermische energie

17.02.2022 Joyce Beuken

Bitcoins mijnen met geothermische energie

Mexicaanse miljardair Ricardo Salinas Pliego wil grootschalig Bitcoins mijnen in Mexico met geothermische energie. Door gebruik te maken van de energie die wordt opgewekt door de geothermische centrale van Domo San Pedro in Mexico, hoopt Pliego zijn vermogen verder uit te breiden, schrijft ThinkGeoEnergy.

Pliego, de derde rijkste man in Mexico, maakt hiervoor gebruik van de energie uit een geothermische energiecentrale die eigendom is van een van zijn bedrijven. De centrale heeft een geïnstalleerde geothermische energieopwekkingscapaciteit van 25 MW.

Uitstoot
Het gebruik van hernieuwbare energie voor het winnen van Bitcoin is in de mode geraakt. Voor het mijnen van Bitcoins is namelijk een enorme hoeveelheid energie nodig, die vaak gepaard gaat met grote hoeveelheden CO2-uitstoot.

8.000 Bitcoin mijnen
Pliego is al langer een bekend figuur in de cryptocurrencywereld. De miljardair heeft zijn oog daarnaast laten vallen op de mijnbouwsector. Pliego is de eigenaar van Grupo Dragon, een van de vijf geothermische energie-exploitanten in Mexico.

Een Twitteraar berekende dat de energie afkomstig uit de geothermische bron kan worden gebruikt om 6.000 tot 8.000 Bitcoin mining systemen, ASIC's genaamd, van energie te voorzien. Elk systeem gebruikt tussen de 1.000 en 1.5000 Wh (1-1,5 kWh).

Vulkaan
Geothermie gebruiken om Bitcoins op te strijken is niet nieuw. In El Salvador, Midden-Amerika, wordt sinds oktober vorig jaar een kleine hoeveelheid Bitcoins gewonnen middels energie afkomstig uit een vulkaan.