Grote drukte bij onderhoudsbedrijven

10.02.2021 | Nieuws Christian Sparborth

Grote drukte bij onderhoudsbedrijven

Al zitten de meeste bezitters van warmtepompen er tijdens de huidige koudegolf warmpjes bij, er zijn natuurlijk ook toestellen met uitgesteld onderhoud die het juist nu begeven. Omdat dit met temperaturen ver onder nul behoorlijk vervelend is, draaien de onderhoudsbedrijven overuren, zo meldt Techniek Nederland.

"Vanaf gisterochtend gaat de storingstelefoon non-stop," zo vertelt Phoebe Man in ’t Veld van Sima Service en Onderhoud in Voorburg. "Normaal gesproken werkt onze storingsdienst tot 10 uur ’s avonds, maar nu gaan we langer door. Niemand wil met deze temperatuur een nacht in de kou zitten"

Warmtepomp sneeuwvrij

Warmtepompen kunnen in de problemen komen door de grote hoeveelheid sneeuw. Michorius Installatiebedrijf in Haaksbergen stuurde alle klanten met een warmtepomp afgelopen zaterdag een sms: Zorg dat de buiten-unit van de warmtepomp sneeuwvrij blijft, om te voorkomen dat het toestel uitvalt. "Daar waren de klanten blij mee," aldus Yvonne Michorius. Haar bedrijf kreeg te maken met bijzondere situaties. "We kwamen bij een dakdoorvoer van een cv-ketel die volledig was dichtgesneeuwd. Dan valt de cv-ketel uit. Daarnaast zien we cv-leidingen die dichtvriezen door de snijdende wind." Tip van de vakvrouw: zet alle radiatoren in huis open, zeker in slecht geïsoleerde kamers.

Ventilatie

Installateurs treffen tijdens deze vorstperiode veel kleumende bewoners en kapotte cv-ketels aan, maar ook gevaarlijke situaties. Patrick Schimmel van Schimmel Duurzame Technieken uit Barneveld: "Ik kom in huizen waar alle ventilatieopeningen zijn dichtgemaakt om de kou buiten te houden. In combinatie met een geiser, een gaskachel of een ander open gastoestel levert dat het risico op van koolmonoxidevergiftiging. Levensgevaarlijk. Ook als het vriest, moet je ventileren."

SneeuwventilatieWarmtepompTechniek Nederlandonderhoudsbedrijven

Bedrijvenregister

Agenda

Event: Duurzaam Verwarmd

Logo Duurzaam Verwarmd
28 september 2021 - 30 september 2021
9:00 - 17:00
Expo Haarlemmermeer

Duurzaam Verwarmd

Lees verder

Webinar: Groene Huisvesters: Urgenda aanpak naar gasloos wonen

29 september 2021
10:00 - 11:30
online

Groene Huisvesters en Samen Klimaatbestendig

Lees verder

Webinar: Groene Huisvesters: Blauwgroene daken

6 oktober 2021
10:00 - 11:30
online

Groene Huisvesters en Samen Klimaatbestendig

Lees verder

Webinar: Groene Huisvesters: De warmtewissel

13 oktober 2021
10:00 - 11:30
online

Groene Huisvesters en Samen Klimaatbestendig

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu