Is de Hydrobag het buffervat van de toekomst?

12.02.2021 | Actueel Joyce Beuken

Is de Hydrobag het buffervat van de toekomst?

Een nieuwe revolutionaire warmtebatterij die zonder al teveel moeite een plekje kan krijgen in iedere woning. Energieopslag is een grote uitdaging, maar de Hydrobag zou zo maar eens de oplossing kunnen zijn.

Je kunt het zien als een gigantische kruik. De hydrobag is een flexibele, rubberen waterzak waar warm water in wordt opgeslagen om de warmte later te gebruiken. Door de flexibiliteit van de Hydrobag kan deze worden geplaatst op krappere plekken, zoals kruipruimtes of achter een schot.

Woning meer waard

Het is een betaalbare oplossing die gasvrij wonen in veel situaties een stuk makkelijker haalbaar maakt. Zonnecollectoren en warmtepompen kunnen worden aangesloten op de hydrobag. “Van maart tot en met oktober kunnen zonnecollectoren of heatpipes de Hydrobag stand-alone opwarmen. Alleen in de vier koudste maanden van het jaar kan back-up nodig zijn, bijvoorbeeld in de vorm van een warmtepomp of HR-ketel”, vertelt operationeel directeur Wilbert Boneschansker van Hydrobag. “Zo draagt de Hydrobag ook bij aan een gunstiger energielabel en daarmee waardestijging van de woning.”

Buffervat verleden tijd

De Hydrobag is een gewaagde concurrent van het buffervat. De grote kruik neemt aanzienlijk minder ruimte in beslag en verliest minder warmte dan een buffervat van de hoogste kwaliteit. Door de lage aanschafprijs heeft de Hydrobag bovendien een verkorte terugverdientijd. Bij implementatie in een systeem neemt de gehele terugverdientijd af.

Het formaat van de Hydrobag kan worden toegespitst op de woonsituatie. Het duurzame aspect wordt versterkt doordat het product 100% recyclebaar is. Boneschaker ziet de Hydrobag een belangrijke rol spelen in de toekomst van duurzame energie: “De Hydrobag kan een belangrijke bijdrage leveren aan het behalen van de (inter)nationale klimaatdoelstellingen door energietransitie voor burgers haalbaar en betaalbaar te maken. Dit alles maakt de Hydrobag tot een absolute revolutie op het gebied van duurzaamheid.”

hydrobagterugverdientijd duurzame warmteduurzaamheidverduurzamenwarmtebatterijWarmtebronaardgasvrijWater

Bedrijvenregister

Agenda

Event: Zet uw collectieve warmteproject in de spotlights tijdens de Open Energiedag!

17 september 2022
10:00 - 17:30

NVDE

Lees verder

Event: Open Energiedag

17 september 2022
09:00 - 17:00
Verschillende locaties

De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), samen met vijf branche-organisaties: NWEA (windenergie), Holland Solar (zonne-energie), EnergieSamen (energiecoöperaties), Vereniging Warmtepompen en Branchevereniging Bodemenergie.

Lees verder

Webinar: ‘Gasloos met Bodemenergie in de bestaande bouw! Maar hoe dan?

21 september 2022
13:00 - 15:30
online

Gebruikersplatform Bodemenergie

Lees verder

Event: Energeia Energy Tour

26 september 2022
10:00 - 17:00
Beeld en Geluid

Energeia

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu